overclockzonefanpage  overclockzoneth  TV  RSS  


Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 107

Thread: Athlon X2 7750 BE Unlocked to Quad-Core

  1. #1
    Who Am I ? ZoLKoRn's Avatar
    Join Date
    6 Sep 2020
    Location
    Mars

    Default Athlon X2 7750 BE Unlocked to Quad-Core

    Earlier this year, a Korean source had pointed out an easy method to enable a fourth core on the Phenom II X3. This was made possible by the way AMD has been designing its triple-core and dual-core processors based on the K10 "Stars" architecture: by disabling one or two cores on the quad-core die. "Sloppy" BIOS coding lead to the Phenom II X3 anomaly. It looks like a somewhat similar mod enables not one, but two cores on the sub-$100 Athlon X2 7750 Black Edition. A Korean technology website GiggleHD.com has reported a successful unlock of two cores.

    The method is similar to that of the Phenom II X3 unlock: using flaws in BIOS code to enable cores, by enabling the "Advanced Clock Calibration" feature in the BIOS setup. The OS, Windows XP SP3, was able to see the processor as a "AMD Phenom(tm) FX-7750", while CPU-Z reads the name string correctly and lists the core count as 4. We are trying to gather more information about this, especially about the name string, and will keep you updated. Details on the rest of the system (the motherboard) is not provided, though you can conclude it is based on an AMD chipset with SB750 southbridge, since that's the only qualified platform with ACC support.


    Source : Techpowerup!

  2. #2
    OverclockZone Member อิมพีเรียล's Avatar
    Join Date
    29 Sep 2006
    Location
    พิษณุโลก

    Default

    โอ้ว

  3. #3
    OverclockZone Member tanapon000's Avatar
    Join Date
    6 Feb 2008
    Location
    chiang mai

    Default

    มันหมายความว่าอย่างไรใครรับผิดชอบกับหัวที่เกินมาละเนี่ยคราวเนี้ย

  4. #4
    OverclockZone Member
    Join Date
    20 Feb 2007

    Default

    เห้ยยยยยยยย

  5. #5
    OverclockZone Member Ammer's Avatar
    Join Date
    12 Oct 2006

    Default

    ไม่ค่อยน่าเชื่อเลยแฮะ 7750 มันออกมานานแล้วก็เกลื่อนไปหมด ไม่เห็นจะมีใครเปิดได้เลย

  6. #6
    OverclockZone Member b0taN's Avatar
    Join Date
    1 Mar 2009
    Location
    ราชเทวี ใกล้ๆpantip aiAi

    Default

    รอซับไทย ครับ เพื่อความเคลีย
    เหอๆ ทีนี้ในห้องamd จะได้มีx4ใช้กันถ้วนหน้า (ผมด้วย)๕๕๕๕

  7. #7
    OverclockZone Member redondo16's Avatar
    Join Date
    17 Apr 2007

    Default

    ตกลงจะซ่อนของไว้ทุกรุ่นใช่ไหมนี่

    เพื่อLE-1200 เปิดคอร์เป็น4คอร์ได้

  8. #8
    OverclockZone Member
    Join Date
    20 Feb 2007

    Default

    Earlier this year, a Korean source had pointed out an easy method to enable a fourth core on the Phenom II X3. This was made possible by the way AMD has been designing its triple-core and dual-core processors based on the K10 "Stars" architecture: by disabling one or two cores on the quad-core die. "Sloppy" BIOS coding lead to the Phenom II X3 anomaly. It looks like a somewhat similar mod enables not one, but two cores on the sub-$100 Athlon X2 7750 Black Edition. A Korean technology website GiggleHD.com has reported a successful unlock of two cores.

    The method is similar to that of the Phenom II X3 unlock: using flaws in BIOS code to enable cores, by enabling the "Advanced Clock Calibration" feature in the BIOS setup. The OS, Windows XP SP3, was able to see the processor as a "AMD Phenom(tm) FX-7750", while CPU-Z reads the name string correctly and lists the core count as 4. We are trying to gather more information about this, especially about the name string, and will keep you updated. Details on the rest of the system (the motherboard) is not provided, though you can conclude it is based on an AMD chipset with SB750 southbridge, since that's the only qualified platform with ACC support.


    ปี ก่อนหน้านี้ที่มีชี้เกาหลีแหล่งออกที่ง่ายวิธีใช้สี่แกนใน Phenom II X3.
    นี้ถูกทำที่สุดโดยวิธี AMD ได้รับการออกแบบสาม-Core และสองแกนโปรเซสเซอร์ตาม K10 "ดาว" สถาปัตยกรรม:
    โดยการปิดใช้งานหนึ่งหรือสองในสกรีนเซฟเวอร์รูปสี่เหลี่ยม-แกนตาย.
    "ฟูมฟาย" BIOS ที่นำไปสู่การเข้ารหัสที่ Phenom II X3 anomaly.
    ดูเหมือนว่ามีบางส่วนที่คล้ายกันสมัยใหม่ช่วยให้ไม่หนึ่งแต่สองในสกรีนเซฟ เวอร์ย่อย $ 100 Athlon X2 7750 ดำรุ่น.
    ที่เกาหลีเทคโนโลยีเว็บไซต์ GiggleHD.com มีรายงานที่ประสบความสำเร็จปลดล็อคสองสกรีนเซฟเวอร์.

    วิธีที่คล้ายกับของ Phenom II X3 ปลดล็อก: ใช้ใน flaws ไบออสรหัสเปิดใช้งานสกรีนเซฟเวอร์โดยใช้
    "ขั้นสูงนาฬิกาสอบเทียบ" คุณลักษณะการตั้งค่าใน BIOS.
    ที่ระบบปฏิบัติการ Windows XP จะโปรแกรม SP3 คือสามารถดูโปรเซสเซอร์เป็น "AMD Phenom (TM) FX-7750",
    ในขณะที่ซีพียู-Z อ่านชื่อสตริงถูกต้องและรายการหลักนับเป็น 4.
    เรากำลังพยายามรวบรวมข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับนี้โดยเฉพาะเกี่ยวกับชื่อสตริ งและจะให้คุณปรับปรุง.
    รายละเอียดในส่วนที่เหลือของระบบ (เมนบอร์ด) ไม่ได้ให้คุณสามารถสรุปแม้ว่ามันจะขึ้นอยู่กับชิปเซ็ตที่ AMD SB750 southbridge เนื่องจากที่เดียวที่มีคุณสมบัติเหมาะสมกับแพลตฟอร์ม ACC สนับสนุน.



    แปลด้วย google ครับ ศัพท์เทคนิคมันจะแปลไม่ได้ อ่านแล้วก็ เลื่อนไปเทียบหาคำนั้นล่ะกันน่ั ที่เหลือ ประโยคโอเคแล้ว

    ผมอ่าน อังกริดเข้าใจแล้ว พ้อยมันคือ สถาปัตย์กรรมคล้ายกัน (k10) กับ การทำ สามหัวไป สี่หัว
    โดยbios ที่เขาใช้ เขาเขียนเองน่ะ ที่ผมเข้าใจว่าคือตัว slobby ตัวนี้

    ถามว่าจริงมั้ย ผมคิดว่าต้องไปดูว่า ตัว4หัว เซิฟเวอร์ตัวเก่าใช้ สถาปัตบกรรมตัวนี้หรือไม่ FX-series ถ้าใช่ก็น่าลุ้น
    เพราะตัวนี้แปลงมา ไม่ใช่ phenom2 แต่เป็นตัวเก่า ก็มีสิทธ์ เหมือนกันครับ จบข่าว
    Last edited by wawar; 25 Apr 2009 at 19:06:41.

  9. #9
    OverclockZone Member b0taN's Avatar
    Join Date
    1 Mar 2009
    Location
    ราชเทวี ใกล้ๆpantip aiAi

    Default

    ^
    ^คาราวะนึกเป้กเลยครับพี่ เหอๆๆ

  10. #10
    OverclockZone Member GGan's Avatar
    Join Date
    30 Aug 2008
    Location
    บ้าน

    Default

    สงสัยจะมีการเปิดหัวกระจุยอีกระลอกแน่ๆเลยคับ
    ท่านต่อช่วยพิสูจน์ด้วยคร้าบ!!!!!!!!

  11. #11
    OverclockZone Member ๐ผ่านมาเจอ๐'s Avatar
    Join Date
    18 Sep 2006
    Location
    ปากช่อง(ในป่าลึก)

    Default

    จริงอ่ะ ลองทำดูบ้างจิ

  12. #12
    OverclockZone Member jeabza1's Avatar
    Join Date
    15 Sep 2007
    Location
    RMUTL,ลำพูน-เชียงใหม่

    Default

    พรุ่งนี้จะไปซื้อ เลย 555

  13. #13
    OverclockZone Member converseboy's Avatar
    Join Date
    17 Oct 2008
    Location
    Ubonratchatani 34000

    Default

    AMD

    มันเป็น ไรกันแน่หว่า --*

    2>4
    3>4
    4>5

    จ๊าก นายบ้าไปแล้ว -..-

  14. #14
    ps000000
    Guest

    Default

    เมนบอร์ด AM2+ ที่ใช้ SB750 ใครมีจัดด่วนนนนนนนนนนนนนนน

  15. #15
    OverclockZone Member favoritesghz's Avatar
    Join Date
    15 Oct 2008

    Default

    วิชาลับ จากสำนัก AMD

    เคล็ดลับวิชาขั้นสุดยอด 5 5 5

  16. #16
    OverclockZone Member deedocmtc's Avatar
    Join Date
    4 Jan 2009

    Default

    ว๊ากก! ถ้าเปิดได้จริงๆจะไปซื้อบอร์ดใหม่ล่ะ

    รอหนูทดลองก่อน..
    Last edited by deedocmtc; 25 Apr 2009 at 20:06:06.

  17. #17
    OverclockZone Xtreme News _d's Avatar
    Join Date
    12 Nov 2006

    Default

    แก๊งอยู่ไม่สุขว่าไงครับ


  18. #18
    hulk777
    Guest

    Default

    เอาแล้วไง สงสัยเปิดหัวกันมันส์เลย อิอิ

  19. #19
    OverclockZone Member
    Join Date
    30 Dec 2006

    Default

    สุโค่ย...

  20. #20
    OverclockZone Member IX's Avatar
    Join Date
    4 Jun 2007
    Location
    Kanchanaburi Society

    Default

    เอาละเว้ย แต่.....ใช้ SB600 อดลอง

Page 1 of 6 12345 ... LastLast


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •