overclockzonefanpage  overclockzoneth  TV  
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default Help me please! about PSU very URGENT!!!!

    Can't type thai kub sorry kub using my phone kub.
    My computer brown up due to the lightning kub
    I think the PSU is dead, I'm using TT TR2 550w kub.
    I was playing computer as usual and then the lightning strike near my house causing an electricity failure and I can't turn on my PC kub.
    I check my PSU and the standby light on the back of PSU is flashing but normally it should be steady light not flashing light kub. Why is it flashing kub???

    My question - what happened to my PSU and where do I claim it kub? Its thermal take I brought it from TKcom Pantip but now I'm in Songkhla kub.

    If I want to buy a new PSU for use in the future, I want to upgrade to spec core i5 or i7 and crossfire 2x HD 5770. How many watts do I need kub.

    PS. sorry I don't have thai keypad on my phone kub. But I can read Thai on my phone kub. Thanks for your understanding kub.

  2. #2
    Spec manager wikorn's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2006
    Location
    FB:wikorncom thailand www.wikorncom.com

    Default

    อย่าแรก ให่ทำการเช็ค PSU ว่าปกติใหม โดยถอด 24 พินออกมาครับ เอาคลิบหนีบกระดาษหรือโลหะต่อให้ สายเขียว(มีสายเดียวบน 24พิน )ต่อกับสายดำเส้นใหนก็ได้
    เสียบปลั้ก PSU จะติดดุจาก พัดลม psu จะหมุน ถ้วมันติด เช็ค MB ได้เลยครับ
    ถ้าไม่ติดก็เอาส่งไป tk เครม ส่งแบบ ems+ตอบรับครับ จะได้เอาไว้เป็นหลักฐานว่ามีคนเซ้นรับของเรา เอามาเป็นผลได้ทางกฏหมายครับ

    ถ้าจะซื้อใหม่ scythe 700 2750 บาท เหลือๆครับ

  3. #3
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    Tried it already kub. The PSU fan is working and the fan that connect directly to the PSU is working kub.

    Is this mean my PSU is still working ok with no problem kub? So now the problem is the main board? Or could it be something else kub? If its the mainboard then I will claim it and buy a new one because I want the one that can do crossfire kub.

    Thank you in advance kub.

  4. #4
    Spec manager wikorn's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2006
    Location
    FB:wikorncom thailand www.wikorncom.com

    Default

    บอร์ดรุ่นใหนครับ
    บูทไม่ติดมีหลายแบบครับต้องไล่ว่ามาจากจุดใหน

    เท่าที่ผมอ่าน ไฟที่บ้านมันกระชากหรืออะไรก็แล้วแต่ ทำให้ บูทไม่ได้

    วิธีเทสเบื้องต้น ให้ถอดแรมออกมาขัดทั้ง2แุถวและ VGA ออกมาขัดด้วย พวกนี้เวลาไฟกระชากหรือดับกระทันหัน หน้าสัมผัสอามีปัญหาได้
    ถ้ายังไม่หาย ก็ถอด VGA แล้วบท ดูว่า MB ร้องหา VGA ใหม ถ้ายังเงียบ ก็ถอดแรม ออกให้หมดแลัวบูท ถ้ายังเงียบ MB เน่าครับ ถ้าถอดตัวใหนออกแล้ว MB ร้องหา แปลว่า อุปกรณ์ตัวนั้นเสียบแล้วทำให้ไม่บูทครับ

    แรมให้ถอดทีละแถวแล้วบูทนะครับ เผื่อสล๊อตแรมบน MB เสียจะได้เช็คเจอไม่ข้ามอาการนี้ไป

  5. #5
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    I'm using EP35-DS3R kub. I will check as you told me kub then I will update kub. Thanks very much kub.

  6. #6
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    Test already kub.
    Ram#1 on slot 1. Ram#1 on slot 2
    Ram#2 on slot 1. Ram#2 on slot 2
    Ram#1 on slot 1 and Ram#2 on slot 2
    Ram#2 on slot 1 and Ram#1 on slot 2
    With VGA on and with VGA off.
    Still can not boot kub the PSU light still flahing. The only way that the PSU is working is to do what you told me kub. Stick metel into 24pins (green cable and connect with black cable)

    So I think the mainboard is broken?

  7. #7
    Spec manager wikorn's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2006
    Location
    FB:wikorncom thailand www.wikorncom.com

    Default

    สงสัย MB กลับบ้านเก่า

  8. #8
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    I also tried disconnect the 24pins from the mainboard. The PSU light on the back became normal kub. Not flashing anymore when disconnect 24pins. But when connect 24 pins to mainboard the PSU light is flashing

  9. #9
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    My mainboard don't have warranty anymore kub
    Can you suggest any good mainboard that can use with :
    E7400
    Ram / G.skill DDR2. 800
    VGA. 5770

    Is their any MB that can use 775 socket and crossfire kub? or if I want to just use what I have which MB do you suggest kub


    So much thanks kub

  10. #10
    OverclockZone Member Skyl2isZz's Avatar
    Join Date
    19 Aug 2009
    Location
    Bangkok

    Default

    ตั้งงบไว้เท่าไหร่ครับ ??

  11. #11
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    20000 kub
    I plan to get :
    New PSU ( enough for 2 VGA )
    New CPU ( i5 or i3 ) or maybe I can use my old E7400
    New main board that support crossfire ( 1556???? Or 1136???? Or use same CPU(775)
    Another 5770 to do crossfire
    And new set of Ram ( ddr3??? _ or I can still use my g.skill DDR2/800/2GB x2 )

    I will use case, harddrive, dvd-drive from what I had kub.

  12. #12
    OverclockZone Member Skyl2isZz's Avatar
    Join Date
    19 Aug 2009
    Location
    Bangkok

    Default

    Sell it all and (Cpu,Ram)

    M/B For future
    Core i5 760 (1156) 6550-.
    GIGABYTE P55A-UD3P 5350-.
    G.SKILL DDR3 4RL/1600 (2GBX2) CL 9-9-9-24 3350-.
    PSU Scythe Strong 700W 80Plus 2750-.
    = 18000-.

    and 5770 = 5250-. or 4990-.

    กำเราก็ ภาษาอังกฤษตามซ๊ะงั้น !! -0-

  13. #13
    OverclockZone Member
    Join Date
    14 Jan 2009

    Default

    Thank you kub!!


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •