overclockzonefanpage  overclockzoneth  TV  
Results 1 to 6 of 6

Thread: ขอถามเกี่ยวกับAGPหน่อยครับ

  1. #1
    OverclockZone Member Hellblueboy's Avatar
    Join Date
    29 Dec 2006
    Location
    ระบบสุริยะจักรวาล

    Default ขอถามเกี่ยวกับAGPหน่อยครับ

    คือตอนนี้ผมใช้ ATI X1650 pro แบบAGP งแต่ก่อนก็ใช้ได้ไม่มีปัญหาอะไร
    บังเอิญเครื่องผมมีปัญหา เลยลงวินโดว์ใหม่

    พอหลังจากลงวินโดว์ใหม่แล้ว พอเข้าเกมส์ มันข้อคำเตือนว่า
    "Game may be not consistant because AGP is deactivate,Please Activate AGP for consistant."
    แล้วพอเข้าเกมส์ปุ๊บ ไอ้ฉากที่เคยเล่นได้ลื่นๆ กลับปรากฏอาการกระตุกให้เห็น (ไม่มากขนาดเล่นไม่ได้ แต่รู้สึกได้)
    แล้วก็เป็นยังงี้ทุกเกมส์

    มันเกิดจากอะไรครับ แล้วจะไปActivate AGP ยังไง

  2. #2
    OverclockZone Member aey1978's Avatar
    Join Date
    21 Sep 2007
    Location
    Nathawee, Songkhla

    Default

    ลองทำตามนี้ดู
    I've checked the Lineage 2 site and your graphics card isn't supported by the game. Unsupported graphics card can have unexpected results while playing.

    Go into DirectX Diagnostics and make sure the DirectX features are turned on.

    Click start > click run > type dxdiag > click ok > wait for the progress bar to disappear > click the display tab > check that DirectDraw, Direct3D and AGP texturing are enabled if not enable them.

    Other things you could do are reinstalling DirectX, reinstalling the game, updating hardware drivers and finally upgrading your graphics card (if this is a laptop then that can't be done).
    ******แปลเอาเอง คับ ^^

  3. #3
    Moderator Gearhead's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2006

    Default

    โหลด Hotfix มาลงครับ

    http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=29041

  4. #4
    OverclockZone Member Hellblueboy's Avatar
    Join Date
    29 Dec 2006
    Location
    ระบบสุริยะจักรวาล

    Default

    Quote Originally Posted by aey1978 View Post
    ลองทำตามนี้ดู
    I've checked the Lineage 2 site and your graphics card isn't supported by the game. Unsupported graphics card can have unexpected results while playing.

    Go into DirectX Diagnostics and make sure the DirectX features are turned on.

    Click start > click run > type dxdiag > click ok > wait for the progress bar to disappear > click the display tab > check that DirectDraw, Direct3D and AGP texturing are enabled if not enable them.

    Other things you could do are reinstalling DirectX, reinstalling the game, updating hardware drivers and finally upgrading your graphics card (if this is a laptop then that can't be done).
    ************แปลเอาเอง คับ ^^
    อ้า รู้ตัวปัญหาแล้วครับ
    คือตรงAGP texturing Acceleration มันขึ้น Not Available
    ไอ้ตรงนี้ทำยังไงครับ หรือต้องอัพไดรเวอร์ใหม่?

  5. #5
    OverclockZone Member aey1978's Avatar
    Join Date
    21 Sep 2007
    Location
    Nathawee, Songkhla

    Default

    ลบDirectX ออกแล้ว
    ทำการติดตั้ง DirectX เวอร์ชั่นล่าสุดที่การ์ดใช้ได้
    DirectX 9C แหละคับ
    ปล.อันนี้ก็ไม่ทราบนะ ลองดูล่ะกันคับ

  6. #6
    OverclockZone Member Hellblueboy's Avatar
    Join Date
    29 Dec 2006
    Location
    ระบบสุริยะจักรวาล

    Default

    อ้า หลังจากลองเข้าไปดูที่ Device Manager --- System Device
    ปรากฏว่า เครื่องของผมมันมองไม่เห็นช่องAGP bus (เมนบอร์ดผมเป็นแบบมีทั้งPCIและAGP) กลายเป็นว่ามันมองเป็น PCI bus ทั้ง 2 ช่อง
    ทำยังไงให้มันมองเห็นช่อง AGP bus ครับ

    ปล.ลองเช็คบอร์ดต่างประเทศแล้ว เขาว่าลองให้ไปแก้ที่ BIOS ให้มันเห็น AGP ทำยังไงครับ
    Last edited by Hellblueboy; 5 Jun 2008 at 17:59:27.


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •