overclockzonefanpage  overclockzoneth  TV  
Results 1 to 13 of 13

Thread: Phenom กับ Athlon มันต่างกันยังไงคับ งง !!!

  1. #1
    OverclockZone Member
    Join Date
    11 Mar 2009

    Default Phenom กับ Athlon มันต่างกันยังไงคับ งง !!!

    อยากรู้ว่าไอ่ Phenom กับ Athlon มันคืออาไรคับและมันต่างกันไหม ถ้าต่างต่างกันอย่างไร

    สงสั๊ย สงสัย วานผู้รู้ช่วยตอบทีคับ

    ขอบคุณคับ

  2. #2
    OverclockZone Member b0taN's Avatar
    Join Date
    1 Mar 2009
    Location
    ราชเทวี ใกล้ๆpantip aiAi

    Default

    เข้ามาแจมหน่อยนุง แม่ประนอม มีL3 cache กั้บ ไอล่อน ไม่มี
    ยกเว้น 7750 คับ มีL3 cache

  3. #3
    OverclockZone Member kik_k26's Avatar
    Join Date
    17 Jan 2009
    Location
    UdonTani

    Default

    Quote Originally Posted by b0taN View Post
    เข้ามาแจมหน่อยนุง แม่ประนอม มีL3 cache กั้บ ไอล่อน ไม่มี
    ยกเว้น 7750 คับ มีL3 cache
    ถูกต้องนะคร๊าบบบบบ

  4. #4
    OverclockZone Extreme Team eXzato's Avatar
    Join Date
    16 Sep 2006
    Location
    Somewhere.

    Default

    รอจดครับ




    . . . . Will Be Back To eXtreme Soon ! ! ! . . . .

  5. #5
    OverclockZone Member COROP's Avatar
    Join Date
    23 Jan 2009

    Default

    แอบมาอ่านด้วย

  6. #6
    OverclockZone Member
    Join Date
    19 Dec 2008
    Location
    BaNgKoK

    Default

    มีรายที่แตกต่างมากกว่า L3 ไหมเนี่ยครับ

  7. #7
    OverclockZone Member boonyor's Avatar
    Join Date
    11 Aug 2008
    Location
    Dek KMIT'L ladkrabang

    Smile

    Quote Originally Posted by griffons View Post
    มีรายที่แตกต่างมากกว่า L3 ไหมเนี่ยครับ
    HTT link ครับผม Athlon จะอยู่ที่ประมาณ 2000(เฉพาะตัวที่เป็น AM2 ยกเว้น 7750 เพราะมันเป็นAM2+) Phenom จะอยู่ที่ 3000 บวกขึ้นไปอีกนิดๆ ถึง 4000

    การทำงานกับแรมครับบัสจะไม่เท่ากัน Athlon(AM2)จะอยู่ที่ 800(400Mz) ส่วน Phenom(AM2+) จะอยู่ที่1066(533Mz)ครับผม ถ้าAthlon(AM2)ใส่แรม 1066 ถึงจะเป็นบอร์ด AM2+ มันก็จะเห็นแรมสูงสุดแค่ bus 800 ครับผม

  8. #8
    OverclockZone Member converseboy's Avatar
    Join Date
    17 Oct 2008
    Location
    Ubonratchatani 34000

    Default

    จดๆๆๆๆๆๆๆๆ

  9. #9
    OverclockZone Member Athlon_TFS's Avatar
    Join Date
    23 Dec 2006
    Location
    <<heARt of KahO>>

    Default

    Phenom รุ่นสูง

    Athlon รุ่นกลาง

    Sempron รุ่นต่ำ

    ประมาณนี้ รายละเอียดดู rep บนอธิบายไว้แล้วครับ

  10. #10
    OverclockZone Member estrellas's Avatar
    Join Date
    4 Nov 2007

    Default

    ก้อปรายละเอียดทางเทคนิค มาจากเว็บนอกนะครับ
    http://www.techreport.com/articles.x/13633
    Although those CPU(Phenom) cores are derived from the ones found in current Athlon 64 X2 processors, AMD has made substantial revisions to them in order to improve per-clock performance and efficiency. The cores now have a wider, 32-byte instruction fetch, and the floating-point units can execute 128-bit SSE operations in a single clock cycle. Phenom can execute the Supplemental SSE3 instructions Intel included in its Core 2 processors, but not the newer SSE4 extensions in Intel's just-introduced 45nm chips. The K10 core has more bandwidth throughout in order to accommodate higher throughput—internally between units on the chip, between the L1 and L2 caches, and between the L2 cache and the north bridge/memory controller.

    These improved cores are, of course, now grouped four to a chip, and AMD has added a third level to the cache hierarchy in order to assist with integration of the cores. As a result, each Phenom core has 64K of L1 data cache, 512K of dedicated L2 cache, and access to the 2MB L3 cache shared between all cores. An interesting quirk of the Phenom design is that the L3 cache runs at the clock speed of the memory controller/north bridge section of the chip, which is typically slower than the CPU core clocks. Since the L3 cache is an integral part of the memory hierarchy, north bridge clock speeds will be a key factor in overall Phenom performance.
    อยากแปลแต่ไม่กล้าพอ อิอิ
    Last edited by estrellas; 13 Mar 2009 at 12:07:03.

  11. #11
    OverclockZone Member
    Join Date
    15 May 2007

    Default

    ปรับปรุงให้สามารถคำนวณเกี่ยวกับทศนิยมได้ที่ล่ะ 128 บิต ต่อ สัญญาณนาฬิกาหนึ่งลูกด้วยครับ

  12. #12
    OverclockZone Member adjunk's Avatar
    Join Date
    8 Feb 2008
    Location
    บ.ดอนสวน อ.กันทระวิชัย จ.มหาสารคาม

    Default

    เอาอีกๆๆๆๆๆๆๆๆๆเอามาอ่านเยอะๆ
    ไม่ให้อ่านเราไม่นอนคริๆๆ

  13. #13
    OverclockZone Member
    Join Date
    19 Dec 2008
    Location
    BaNgKoK

    Default

    Quote Originally Posted by boonyor View Post
    HTT link ครับผม Athlon จะอยู่ที่ประมาณ 2000(เฉพาะตัวที่เป็น AM2 ยกเว้น 7750 เพราะมันเป็นAM2+) Phenom จะอยู่ที่ 3000 บวกขึ้นไปอีกนิดๆ ถึง 4000

    การทำงานกับแรมครับบัสจะไม่เท่ากัน Athlon(AM2)จะอยู่ที่ 800(400Mz) ส่วน Phenom(AM2+) จะอยู่ที่1066(533Mz)ครับผม ถ้าAthlon(AM2)ใส่แรม 1066 ถึงจะเป็นบอร์ด AM2+ มันก็จะเห็นแรมสูงสุดแค่ bus 800 ครับผม

    ขอบคุณครับ เปงความรู้อย่างยิ่ง อิอิ


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •